ĐÁNH GIÁ MỨC ĐỘ TUÂN THỦ CHẾ ĐỘ ĂN CỦA NGƯỜI BỆNH ĐÁI THÁO ĐƯỜNG TÍP 2
Authors
DOI: https://doi.org/10.59354/ydth175.2022.10Keywords:
Tuân thủ chế độ ăn, ĐTĐ típ 2, thang đo PDAQReferences
IDF (2017), “IDF Diabetes atlas Eighth edition 2017”, International Diabetes Federtion.
WHO (2016), “The top 10 causes of death”, World Health Organization.
American Diabetes Association (2019), “Standards of medical care in diabetes”, Diabetes Care,ADA, 1 (Tập 42), pp. 49-75.
Đỗ Trung Quân (2013), “Kiến chứng bệnh đái tháo đường và điều trị”, Nhà xuất bản y học
Bộ Y Tế (2017), “Hướng dẫn chẩn đoán và điều trị đái tháo đường típ 2”, Bộ Y Tế.
Raj G. D., Hashemi Z., Soria Contreras D. C., et al. (2018), “Adherence to Diabetes Dietary Guidelines Assessed Using a Validated Questionnaire Predicts Glucose Control in Adults With Type 2 Diabetes”, Can J Diabetes, 42 (1), pp. 78- 87.
Ayele A. A., Emiru Y. K., Tiruneh S. A., et al. (2018), “Level of adherence to dietary recommendations and barriers among type 2 diabetic patients: a cross-sectional study in an Ethiopian hospital”, Clinical diabetes and endocrinology, 4 (1), pp. 21.
Vũ Thị Tuyết Mai, Jane Dimmitt Champion, Trần Thiện Trung (2014), “Kiến thức, thái độ và thực hành về chế độ ăn của bệnh nhân đái tháo đường type 2”, Tạp chí học Thành phố Hồ Chí Minh, 18 (Phụ bản số 5), pp. 136-141.
Kapur A., Seshiah V. (2017), “Women & diabetes: Our right to a healthy future”, The Indian journal of medical research, 146 (5), pp. 553.
Fatema K., Hossain S., Natasha K., et al. (2017), “Knowledge attitude and practice regarding diabetes mellitus among Nondiabetic and diabetic study participants in Bangladesh”, BMC public health, 17 (1), pp. 1-10.
Downloads
PDF Downloaded: 1604